عصب‌کشی دندان چقدر طول می‌کشد؟

عصب‌کشی دندان

عصب‌کشی دندان چقدر طول می‌کشد؟

یکی از روش‌های درمان دندان‌هایی که دچار پوسیدگی و خرابی شده‌اند، عصب‌کشی دندان است. کافی است یک مشکل بسیار کوچک در یکی از دندان‌ها پیش بیاید تا متوجه شوید همین نقص، چه عواقبی را به دنبال خواهد داشت. برخی از افراد دچار درد شدید می‌شوند به طوری که امان آن‌ها بریده می‌شود. از سویی دیگر خرابی دندان‌ها، قطعاً بر روی گوارش تاثیر خواهد گذاشت. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم حتماً به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت داده و در صورتی که مشکلی در دندان‌ها رخ داد، حتماً به متخصص مراجعه نمایید. شاید دندانپزشک تصمیم بگیرد عصب‌کشی دندان را برای شما انجام دهد در این صورت باید بدانید مراحل عصب‌کشی دندان چگونه است؟ در این مقاله پیرامون این موضوع صحبت خواهیم کرد.

مراحل عصب‌کشی دندان (Root Canal Treatment)

مراحل عصب‌کشی دندان

اگر دندان شما درد بسیار شدید داشته باشد، متخصص به این موضوع شک می‌کند پوسیدگی دندان به حدی پیشروی کرده که به پالپ رسیده و کانال‌های عصبی دندان عفونی شده‌اند. در این شرایط، تنها راه درمان، عصب‌کشی دندان است. مراحل کار به شرح زیر است:

  • در ابتدا متخصص از شما می‌خواهد عکس‌برداری‌های لازم را انجام دهید تا در تشخیص اشتباه نشود. در صورتی که ردی از آبسه درد دندان مشاهده شود، نمی‌توان عصب‌کشی را انجام داد. در نتیجه لازم است داروهای آنتی‌بیوتیک که متخصص تجویز می‌کند را تقریباً دو هفته مصرف نمایید تا این مشکل برطرف گردد.
  • روزی که قرار است عصب‌کشی انجام شود، ابتدا بی‌حسی موضعی اعمال خواهد شد. دوز بی‌حسی به آستانه تحمل فرد بستگی دارد. ممکن است بعد از چند دقیقه، وقتی متخصص دست به کار می‌شود، همچنان درد داشته باشید و نیاز به تزریق مجدد باشد.
  • در مرحله بعد، سوراخ کردن دندان انجام می‌شود که برای این منظور از فرز توربین استفاده می‌شود.
  • سپس برای اینکه دندانپزشک بتواند به کانال عصبی برسد، لازم است اتاقک پالپ را بردارد.

دیگر مراحل عصب‌کشی دندان

دیگر مراحل عصب‌کشی دندان

  • حتماً تا به حال شنیده‌اید که متخصص در مورد تعداد کانال‌های دندان صحبت می‌کند. مدت زمان لازم برای عصب‌کشی دندان به تعداد کانال‌های دندان بستگی دارد. برای مثال دندان‌های دو کاناله را می‌توان تنها در یک جلسه درمان نمود و کار تمام شود اما اگر تعداد کانال‌ها زیاد شود، ممکن است حتی چند جلسه درمان نیاز باشد.
  • اما اکنون به مرحله اصلی یعنی خارج کردن عصب از دندان می‌رسیم. در این مرحله دندانپزشک از فایل برای درآوردن عصب و پاکسازی حفره دندانی استفاده خواهد شد.
  • زمانی که عصب‌کشی و پاکسازی دندان به طور کامل انجام شد، باید این حفره پر شود. لازم است کمی حفره گشادتر شود تا متخصص بتواند مواد ترمیم‌کننده دندان را داخل آن قرار دهد. نوع موادی که برای پرکردن دندان استفاده می‌کند، شامل کامپوزیت سرامیکی و آمالگام هستند. آمالگام نقره‌ای رنگ است به همین دلیل برای دندان‌های جلویی مناسب نیست.

زمان نیاز به عصب‌کشی دندان

زمان نیاز به عصب‌کشی دندان

این تصور بین مردم وجود دارد که هر موقع دندان درد می‌گیرد، یعنی به عصب رسیده و باید عصب‌کشی دندان انجام شود. اما لازم است بدانید اگر علائم زیر برای شما رخ داد، به احتمال زیاد پوسیدگی دندان بسیار پیشرفت کرده است:

  • آیا زمانی که نوشیدنی گرم یا سرد می‌خورید، دندان بسیار در می‌آید و حتی با نفس کشیدن هوای سرد، این درد تشدید می‌شود؟
  • آیا در زمان غذا خوردن، دندان درد دارید؟
  • به رنگ دندان‌ها دقت کنید آیا این درد در دندانی رخ داده که قهوه‌ای شده است؟

توصیه می‌کنیم درد دندان را با خوردن مسکن، به صورت موقت تسکین ندهید چون این کار باعث می‌شود در مراجعه به دندانپزشک، درنگ کرده و شرایط دندان بدتر شود. نکته جالب این است که برخی از افراد معتقد هستند درد دندان بعد از چند روز مصرف مسکن، به طور کامل رفع شده و این نشان می‌دهد که مشکل خاصی رخ نداده است. اما لازم است مطلبی را بیان کنیم که اگر پالپ دندان به طور کامل نابود شود، عفونت به ریشه رسیده و باکتری‌ها شروع به تجزیه ریشه دندان‌ها خواهند کرد. در چنین شرایطی درد به طور کامل از بین می‌رود و زمانی به متخصص مراجعه می‌کنید که نیاز به درمان ریشه‌ای دندان باشد.

تعداد جلسات مورد نیاز برای عصب‌کشی دندان

همان گونه که گفته شد مدت زمان لازم برای عصب‌کشی دندان، به میزان پوسیدگی و تعداد کانال آن بستگی دارد. هر چه تعداد کانال‌های عصبی بیشتر باشد، قطعاً زمان کار طولانی‌تر خواهد شد. به طور میانگین، عصب‌کشی دندان بین ۳-۱ جلسه درمان نیاز دارد. دندان‌های دو کاناله تنها در یک جلسه درمان خواهند شد. برخی از افراد فکر می‌کنند بهترین نوع عصب‌کشی، درمان در چند جلسه است اما این تصور کاملاً غلط است. تعداد جلسات درمانی برای عصب‌کشی دندان به تعداد کانال دندان، میزان پوسیدگی، قدرت تحمل فرد و مدت زمان نیاز به کار بر روی دندان در هر جلسه بستگی دارد.

زمان پرکردن دندان بعد از عصب‌کشی دندان

تعداد جلسات مورد نیاز برای عصب‌کشی دندان

همان گونه که گفته شد وقتی عصب‌کشی و پاکسازی حفره داخل دندان انجام شد، باید این حفره پر شود. غالباً دندانپزشکان این کار را در یک جلسه انجام می‌دهند. اما در مواردی خاص، ممکن است متخصص ترجیح دهد چند روز بعد از عصب‌کشی دندان، عملیات ترمیم را پیش ببرد. برای مثال ممکن است کار بر روی دندان بسیار وقت‌گیر و خسته‌کننده شده باشد در نتیجه دندانپزشک تصمیم می‌گیرد برای اینکه دقت و کیفیت کار افت نکند، پرکردن را به روزی دیگر موکول نماید. در نهایت، متخصص بر روی دندان یک روکش قرار می‌دهد تا هم دندان از پوسیدگی حفظ شده و هم اینکه مواد پرکننده دندان، دچار ریزش و ساییدگی نشوند. استفاده از روکش دندان به ویژه برای دندان‌های آسیابی که تحت فشار بیشتری هستند، ضروری‌تر بوده و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشید.

برای مشاهده نمونه کارها و مطالب آموزشی دکتر سولماز بیابانی لطفا پیج اینستاگرام را دنبال کنید

https://instagram.com/dr.solmazbiabani

1 دیدگاه

  • Avatar
    علی پاسخ

    سلام من ۱۴ سالمه یک دندانم بخاطر پوسیدگی زیاد نیاز به عصب کشی داشت و
    از تنبلی به دندانپزشک مراجعه نکردم پانسمان موقت طولانی مونده بود رویه دندانم و بعد ۳ ماه که رفتم دندانپزشکی عصب کشی با موفقیت انجام شد فقط چرا انقدر طولانی شد بیشتر از ۹۰ دقیقه شد بگم کدوم دندانم بود دندان شماره ۶ سمت چپ پایین

    1402-04-26 در 7:05 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *