تفاوت بروساژ و بلیچینگ دندان

تفاوت بروساژ و بلیچینگ دندان

تفاوت بروساژ و بلیچینگ دندان

بروساژ و بلیچینگ دندان، دو متد رایج در دندانپزشکی هستند که کمک می‌کنند شما با مشکلاتی همانند جرم گرفتن دندان‌ها و وجود لک بر روی آن‌ها خداحافظی کنید؛ اما حتماً این سؤال برای شما به وجود آمده است که چه تفاوتی بین بروساژ دندان و بلیچینگ دندان وجود دارد؟ برخی از افراد تصور می‌کنند که این دو فرآیند کاربرد یکسانی دارند اما در این مقاله ما تفاوت بین بروساژ و بلیچینگ دندان را برای شما توضیح خواهیم داد تا بدانید این دو تکنیک دقیقاً چه کاربرد‌هایی دارند.

منظور از بروساژ دندان چیست؟

منظور از بروساژ دندان چیست؟

برخی از افراد به دلیل عدم توجه به مراقبت‌های دهان و دندان دچار مشکل جرم گرفتن دندان‌ها می‌شوند. در چنین شرایطی رنگ دندان‌ها به‌تدریج تغییر کرده و زرد مایل به قهوه‌ای می‌شود. قطعاً این جرم باعث آسیب به لثه نیز خواهد شد. جرم یا پلاک درواقع رسوب بقایای مواد غذایی بر روی دندان‌ها و درنتیجه فعالیت باکتری‌ها و میکروب‌های دهانی برای تجزیه این بقایای غذایی است.

متخصصان توصیه می‌کنند که حتماً بعد از هر وعده غذایی دندان‌های خود را به‌خوبی تمیز کنیم و از طرف دیگر هر زمان تنقلاتی همانند پفک یا خوراکی‌های رنگی را مصرف می‌کنیم حتماً دندان‌های خود را بشوییم چراکه رسوب کردن مواد غذایی و یا مواد رنگی بر روی دندان‌ها باعث می‌شود زمینه برای رشد و فعالیت باکتری‌ها فراهم‌شده و با مشکل جرم دندان‌ها مواجه شویم.

البته بروساژ دندان را نمی‌توان به‌عنوان یک روش مستقل برای جرم‌گیری دندان‌ها معرفی نمود. بلکه ابتدا متخصص به کمک قلم مخصوص جرم موجود بر روی دندان‌ها را برمی‌دارد. سپس برای اینکه لکه‌های بسیار ریز و میکروسکپی نیز از روی دندان‌ها برداشته شوند، بروساژ دندان را انجام می‌دهد. در این روش خمیردندان یا محلول مخصوص بر روی دندان‌ها قرارگرفته و سپس یک برس بر روی دندان حرکت می‌کند. این فرآیند کمک می‌کند تا حتی ریزترین جرم‌ها که با چشم دیده نمی‌شوند برطرف شده و دندان‌های شما به‌طور کامل سفید شوند.

منظور از بلیچینگ دندان چیست؟

منظور از بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان یکی از روش‌های بسیار پیشرفته و‌ ایمن برای سفید کردن دندان‌ها به‌حساب می‌آید. به‌هرحال عدم توجه به بهداشت دهان و دندان، سیگار کشیدن، عادات بدغذایی، استفاده از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های رنگی باعث می‌شوند که در رنگ دندان‌ها به‌تدریج تغییر کرده و به سمت زردی گرایش پیدا کند. برای اینکه مجدداً بتوانید دندان‌های سفید و زیبایی داشته باشید می‌توانید بلیچینگ دندان را انجام دهید. برای این منظور متخصص از ترکیبات پودری برای سفید کردن دندان‌های شما استفاده می‌کند. مواد شیمیایی به نام پروکسیدهیدروژن یکی از رایج‌ترین ترکیبات مورداستفاده برای بلیچینگ دندان به‌حساب می‌آید.

تفاوت بلیچینگ و بروساژ دندان

تفاوت بلیچینگ و بروساژ دندان

با توجه به تعریفی که برای بلیچینگ و بروساژ دندان بیان کردیم قطعاً ممکن است این ذهنیت برای شما به وجود بیاید که هر دو فرآیند کارایی کاملاً یکسانی دارند. درست است که بروساژ و بلیچینگ دندان هر دو باعث زیباتر شدن، روشن شدن و سفید شدن دندان‌ها خواهند شد اما تفاوت‌های بسیار ریز و جزئی میان این دو وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

هدف از بروساژ دندان، برداشتن جرم روی دندان‌ها است. همان‌گونه که گفته شد در اثر مسواک نزدن به‌موقع، مصرف تنقلات و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، بقایای مواد غذایی و خوراکی‌ها بر روی دندان رسوب‌کرده و این جرم باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود. در بروساژ دندان که یک روش تکمیلی برای جرم‌گیری دندان‌ها به‌حساب می‌آید قرار است همین لایه از روی دندان‌ها برداشته شود بدون اینکه رنگ خود دندان دچار تغییر شود؛ اما تصور کنیم که شما بنا به دلایلی دچار تغییر رنگ دندان‌ها شده‌اید.

برای مثال شاید تابه‌حال با افرادی برخورد داشته‌اید که علی‌رغم جرم‌گیری دندان بازهم لکه‌های زردرنگی بر روی دندان‌های خوددارند. این مشکل به دلیل نفوذ رنگ‌دانه‌های مواد غذایی به بافت دندان اتفاق می‌افتد و نمی‌توان آن را از طریق جرم‌گیری از بین برد. در این زمان است که بلیچینگ ‌دندان اهمیت پیدا می‌کند. هدف از سفید کردن دندان، تغییر رنگ دندان‌ها و کمک به روشن‌تر شدن آن‌ها است.

نکات مربوط به تفاوت بلیچینگ و بروساژ دندان

نکات مربوط به تفاوت بلیچینگ و بروساژ دندان

با توجه به اینکه در بلیچینگ دندان قرار است که رنگ خود دندان تغییر پیدا کند به همین دلیل از ترکیباتی همانند پروکسیدهیدروژن استفاده می‌شود. این ترکیب به بافت دندان نفوذ کرده و از طریق اکسید کردن رنگ‌دانه‌های رسوب‌کرده بر روی دندان‌ها، باعث تغییر رنگ دندان و روشن‌تر شدن آن خواهد شد اما در بروساژ دندان ترکیب شیمیایی مورداستفاده تنها می‌تواند لایه‌های جرم بر روی دندان‌ها را از بین ببرد و تأثیری بر روی ساختار دندان نخواهد گذاشت.

همان‌گونه که متوجه شدید بروساژ دندان روشی است که بافت درونی دندان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین اگر در انجام این روش زیاده‌روی گردد، دندان‌ها به‌تدریج دچار پوسیدگی خواهند شد؛ اما بروساژ دندان هیچ آسیبی به بافت داخلی دندان‌ها وارد نکرده و نه‌تنها برای دندان مضر نیست بلکه از طریق برداشتن لایه‌های جرم، به جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها کمک می‌کند؛ بنابراین شما تنها زمانی باید برای بلیچینگ دندان اقدام کنید که متخصص تشخیص دهد لکه تشکیل‌شده بر روی دندان‌ها عمقی بوده و امکان برطرف شدن آن از طریق جرم‌گیری وجود ندارد.

درنهایت لازم است این مطلب را بیان کنیم که بعد از انجام بروساژ و بلیچینگ دندان باید مراقبت‌های دهان و دندان را بیشتر از قبل جدی بگیرید چراکه امکان جرم گرفتن و یا تغییر رنگ مجدد دندان‌ها وجود دارد و یک بی‌احتیاطی باعث می‌شود زیبایی به‌دست‌آمده از بین رفته و شما مجدداً مجبور به جرم‌گیری و یا سفید کردن دندان‌ها باشید. توجه به بهداشت دهان و دندان بعد از بلیچینگ دندان بیشتر اهمیت پیدا می‌کند زیرا در این روش بافت داخلی دندان دستکاری‌شده است و شما باید مراقب باشید که مجدداً دچار تغییر رنگ دندان‌ها نشوید. فراموش نکنید با هر بار سفید کردن دندان‌ها، درواقع بافت داخلی مینای دندان را سست می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *