علت درد دندان روکش شده بعد از چند سال

درد دندان روکش شده

علت درد دندان روکش شده بعد از چند سال

برخی از افراد تصور می‌کنند زمانی که دندان خود را روکش کردند، دیگر به هیچ عنوان خرابی و پوسیدگی در آن اتفاق نمی‌افتد. اما لازم است این حقیقت را بدانید که متأسفانه دندان‌های روکش شده نیز دچار آسیب شده و به همین دلیل است که بعضی از افراد دچار درد دندان روکش شده بعد از چند سال می‌گردند. بنابراین اکنون که از این واقعیت آگاه شدید، باید بدانید که درد دندان روکش شده به چه علت اتفاق افتاده و چگونه می‌توان از چنین دندانی به خوبی مراقبت کرد.

دلایل درد دندان روکش شده بعد از چند سال

روکش دندان یک لایه محافظتی است که باعث می‌شود دندان شما طول عمر بیشتری داشته باشد و از طرف دیگر در صورتی که مشکلاتی همانند لب پریدگی، شکستگی، لکه‌های عمیق و یا حتی غیر همسطح بودن خفیف در دندان وجود دارد، به راحتی می‌توانید با روکش دندان این عارضه‌ها را برطرف کنید. اما باید توجه داشته باشید که دندان روکش شده نیز ممکن است در معرض پوسیدگی و آسیب قرار گیرد. بنابراین ممکن است شما بعد از چند سال دچار درد دندان روکش شده شوید. مهم‌ترین عوامل مؤثر بر درد دندان روکش شده بعد از چند سال عبارتند از:

  • پوسیده شدن دندان روکش شده

اگر تا به حال فکر می‌کردید که امکان پوسیدگی برای دندان روکش شده وجود ندارد، اکنون متوجه شدید که ذهنیت شما کاملاً اشتباه بوده و از آنجایی که این دندان همچنان یک بافت زنده به حساب می‌آید، بنابراین احتمال پوسیدگی آن وجود دارد. در صورتی که قبل از روکش دندان، متخصص عملیات ترمیم، عصب‌کشی و جرم‌گیری را به خوبی انجام نداده باشد و یا شما به بهداشت دهان و دندان اهمیت ندهید، خطر پوسیدگی دندان روکش شده وجود دارد.

  • عفونت دندان

متأسفانه گاهی اوقات افراد دچار عارضه‌هایی می‌شوند که از طریق عفونت لثه، دندان آن‌ها نیز دچار عفونت خواهد شد. برای مثال اگر شما سینوزیت گرفته باشید، به احتمال اینکه این عفونت به دندان‌ها سرایت کند نیز وجود دارد. این عفونت اگر هر چه زودتر درمان نشود، ریشه دندان به طور کامل از بین می رود.

  • حساس شدن دندان روکش شده

ممکن است در زمان روکش دندان، عملیات عصب‌کشی برای دندان هدف انجام نگرفته باشد. بنابراین اگر دندان شما به عصب برسد، به شدت نسبت به گرما و سرما حساس می‌شود و در نتیجه درد دندان روکش شده بعد از چند سال اتفاق می‌افتد.

علت درد دندان روکش شده هنگام جویدن غذا

برخی از افرادی که از روکش دندان استفاده می‌کنند، از درد دندان روکش شده هنگام جویدن گلایه کرده و معتقد هستند به محض اینکه فک بالا و پایین به هم می‌رسندف درد شدیدی را در دندان خود احساس خواهند کرد. این دسته از افراد باید حتماً به متخصص مراجعه کنند تا وضعیت روکش آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد. گاهی اوقات روکش دندان بلند شده و به همین دلیل باعث تحریک اعصاب دندان خواهد شد. در این زمان متخصص روکش را از روی دندان برداشته و در صورت لزوم، عملیات ساییدگی روکش را انجام می‌دهد. سپس دوباره آن را بر روی دندان شما نصب خواهد کرد.

پوسیدگی دندان روکش شده
پوسیده شدن و عفونت دندان روکش شده

آیا می ‌شود روکش دندان را برداشت؟

بعضی از بیماران زمانی که می‌خواهند دندان خود را روکش کنند، از این موضوع نگران هستند که اگر دندان زیر روکش دچار مشکل شود، آیا امکان برداشتن روکش وجود دارد یا خیر. خوشبختانه هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. به هر حال ممکن است دندان زیر روکش دچار پوسیدگی و عفونت شود و نیاز باشد که عملیات ترمیم بر روی آن انجام گیرد. بنابراین متخصص با ظرأفت تمام، روکش‌ را از روی دندان شما برداشته و عملیات ترمیم را انجام می‌دهد. بعد از اتمام کار، دوباره آن را بر روی دندان قرار خواهد داد. حتی در صورتی که روکش دندان شما دچار شکستگی یا تغییر رنگ شده باشد هم می‌توانید به متخصص مراجعه کنید تا این روکش را با یک روکش جدید، تعویض کند.

عمر دندان روکش شده چقدر است؟

همانگونه که در ابتدای مقاله گفته شد، بعضی از افراد فکر می‌کنند روکش دندان یک لایه محافظتی همیشگی برای دندان‌ها بوده و از پوسیدگی و خراب شدن دندان شما به طور کامل جلوگیری می‌کند. در صورتی که به هیچ عنوان اینگونه نیست. عوامل مختلفی بر روی طول عمر دندان روکش شده تأثیر می‌گذارد که عبارتند از:

  • روکش دندان به چه صورت برای شما نصب شده است؟

اگر متخصص ظرافت عمل بالایی داشته و به هیچ عنوان راه نفوذ غذا زیر روکش دندان وجود نداشته باشد، خطر پوسیدگی نیز کاهش پیدا خواهد کرد. از طرف دیگر گاهی اوقات روکش دندان به بافت لحظه آسیب وارد می‌کند. پس مهارت متخصص در نصب روکش دندان، مهمترین فاکتور‌ی است که بر روی طول عمر دندان روکش شده تأثیر می‌گذارد.

  • آیا به بهداشت دهان و دندان اهمیت می‌دهید؟

همچنین میزان توجه به بهداشت دهان و دندان نیز بر روی طول عمر دندان روکش شده تأثیر خواهد گذاشت. به هر حال از زمانی که دندان روکش می‌شود، باید نسبت به مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و همچنین فلورایدتراپی توجه بیشتری داشته باشید. اگر کوچکترین مواد غذایی در لابلای دندان روکش شده باقی بماند، احتمال بروز عفونت در لثه وجود خواهد داشت. در این زمان ریشه دندان شما آسیب می‌بیند.

  • از خوردن خوراکی های سخت، پرهیز کنید.

همچنین شما نباید با دندان روکش شده، غذا‌ها و خوراکی‌های سخت را بخورید چون در این صورت فشار زیادی به روکش دندان وارد شده و متعاقبا دندان نیز فشار زیادی را متحمل می‌شود.

  • جنس روکش دندان چیست؟

جنس روکش دندان نیز بر روی طول عمر دندان روکش شده تأثیر می‌گذارد. حتماً به متخصصان حرفه‌ای و کلینیک‌های شناخته شده مراجعه کنید تا براساس دندان هدف، بهترین روکش دندان را برای شما انتخاب نمایند.

روکش دندان
جنس روکش دندان

علائم عفونت دندان روکش شده

همانگونه که گفته شد، یکی از دلایل درد دندان روکش شده بعد از چند سال، عفونتی است که در این دندان اتفاق می‌افتد. مهمترین علائم عفونت دندان عبارتند از:

  • احساس درد شدید
  • درد دندان در هنگام جویدن غذا
  • ورم کردن و تغییر رنگ لثه
  • حساس شدن دندان به تغییرات دمایی بسیار خفیف
  • ورم کردن آن طرف صورت که دندان عفونت کرده در آن قسمت وجود دارد.

درمان عفونت دندان روکش شده

به طور کلی عوامل مختلفی منجر به عفونت دندان روکش شده می‌گردند. برای مثال پوسیدگی دندان، نفوذ غذا در بین روکش دندان، آسیب به لثه به دلیل نامناسب بودن روکش و… مهمترین عواملی هستند که در این زمینه نقش خواهند داشت. اما مسلماً برای همه کسانی که دچار این عارضه می‌شوند، درمان عفونت دندان روکش شده، اهمیت بسیار زیادی دارد. متخصص برای این منظور، راهکارهای مختلفی را استفاده می‌کند که در این میان، مصرف آنتی‌بیوتیک و دارو‌های مسکن، بهترین راهکار خواهد بود. البته متخصص ابتدا باید میزان عفونت دندان را بررسی کند تا بهترین روش برای درمان عفونت دندان روکش شده را انتخاب کند.

قدرت ایمنی بدن شما فاکتوری است که بر روی درمان عفونت دندان تأثیر خواهد گذاشت. در صورتی که سیستم ایمنی ضعیفی دارید حتماً به متخصص در این زمینه اطلاع دهید چون باید داروهای تقویت‌کننده قوای ایمنی بدن و مکمل‌ها برای شما تجویز گردد.

یکی دیگر از راهکار‌ها برای درمان عفونت دندان روکش شده، استفاده از آب نمک است که متخصص به شما پیشنهاد می‌کند .در طول روز چند بار این کار را انجام دهید تا به تدریج عفونت از زندان شما تخلیه گردد. بعد از برطرف شدن عفونت، دنداپزشک دندان را به طور کامل مورد بررسی قرار خواهد داد تا ترمیم و یا حتی در صورت لزوم، عصب‌کشی انجام گیرد. بعد از اتمام درمان، مجددا روکش دندان برای شما استفاده خواهد شد. توجه داشته باشید اگر عفونت دندان پیشروی کند، ممکن است شرایط درمان وجود نداشته و مجبور شوید دندان خود را بکشید. پس به محض اینکه اولین علائم عفونت دندان روکش شده را ملاحظه کردید حتماً به متخصص مراجعه نمایید.

علت خونریزی دندان روکش شده

ممکن است بعد از روکش دندان، دچار خونریزی شوید و یا برخی از افراد بعد از چند سال، دچار این عارضه می‌گردند. عواملی که در بروز این مشکل نقش دارند عبارتند از:

  • اگر متخصص در نصب روکش دندان به خوبی عمل نکند، زمانی که شما در حال غذا خوردن هستید، فشاری که به روکش وارد شده و متعاقبا لثه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، باعث پارگی لثه و خونریزی خواهد شد. البته اگر شما  دچار خونریزی دندان روکش شده بعد از چند سال شده‌اید، باید حتماً وضعیت روکش شما توسط دندانپزشک بررسی شود. احتمال دارد روکش از جای خود جابجا شده و در زمان غذا خوردن، فشار زیادی را به لثه وارد می‌کند.
  • از دیگر عوامل خونریزی لثه، التهابی است که در آن اتفاق می‌افتد. این عارضه ممکن است به دلایل همانند ویروسی شدن دهان و ابتلا به عفونت رخ بدهد. در چنین شرایط متخصص دارو درمانی را برای شما آغاز خواهد کرد. یعنی این امکان وجود دارد که خونریزی ناشی از نامناسب بودن روکش نبوده و تنها به دلیل عوامل غیر مستقیم همانند عفونت اتفاق افتاده باشد.
  • از آنجایی که گاهی اوقات خونریزی دندان روکش شده به دلیل استفاده نامناسب از نخ دندان و مسواک رخ می‌دهد، پس روند خونریزی را بررسی کنید. اگر تنها در زمان مسواک زدن دچار این مشکل می‌شوید، نحوه استفاده از مسواک و نخ دندان را تغییر دهید. البته ممکن است جنس مسواک شما مناسب نبوده و یا اینکه لثه‌های شما بسیار حساس شده باشند.

زمانی که دچار خونریزی در دندان شدید، در اولین قدم حتماً از آب سرد یا کمپرس یخ استفاده کنید تا این خونریزی برطرف گردد. در صورت امتداد خونریزی، حتماً این موضوع را به متخصص اطلاع دهید.

خونریزی روکش دندان
خونریزی دندان روکش شده

نحوه کشیدن دندان روکش شده

همانگونه که در این مطلب گفته شد، اگر دچار درد دندان روکش شده بعد از چند سال شدید، باید سریع به متخصص مراجعه کنید. احتمال اینکه پوسیدگی شدید و یا عفونت در آن اتفاق افتاده باشد، وجود دارد و اگر اقدامات لازم انجام نگیرد، ممکن است مجبور شوید این دندان را بکشیید. اما حتما این سؤال برای شما به وجود آمده است که آیا امکان کشیدن دندان روکش شده وجود دارد یا خیر؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که بله؛ برای این منظور متخصص ابتدا نسبت به جدا کردن روکش دندان اقدام خواهد کرد. در صورتی که نتواند روکش را با استفاده از تجهیزات موجود از روی دندان بردارد، از فرز استفاده می‌کند تا روکش را به طور کامل برش دهد. سپس کشیدن دندان انجام خواهد گرفت. بنابراین محدودیتی در این مورد وجود نداشته و بدون هیچگونه عارضه شدید و خطرناکی، امکان کشیدن دندان روکش شده برای شما وجود دارد.

برای کنترل درد دندان روکش شده چه کار کنیم؟

مسلما در اولین قدم باید دندانپزشک دندان شما را بررسی کند تا علت درد ریشه‌یابی شده و بهترین درمان برای آن اتخاذ گردد. برای مثال گاهی اوقات این دندان به عصب رسیده است و حتماً باید روکش خارج شده و عصب‌کشی دندان انجام شود. ممکن است علت درد دندان، عفونت باشد. در چنین شرایطی متخصص از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده می‌کند تا بتواند عفونت را مهار کرده و سپس در قدم بعدی نسبت به درمان پوسیدگی دندان‌ها اقدام خواهد کرد. اما در کل برای اینکه بتوانید به صورت خانگی درد دندان روکش شده را مهار کنید، چند توصیه برای شما عزیزان داریم:

  • از دارو‌های گیاهی همانند میخک، شنبلیله، بابونه و آویشن استفاده کنید. برای مثال دمنوش میخک می‌تواند به عنوان یک مسکن بسیار قوی عمل کند. به خصوص اگر دندان روکش شده شما عفونت کرده باشد.
  • دهان خود را با سرم آب نمک شستشو دهید. آب نمک باید سی ثانیه در داخل دهان شما وجود داشته باشد تا بتواند به کاهش التهاب لثه و تسکین درد دندان روکش شده، به بهترین شکل ممکن عمل کند.
  • می‌توانید از دارو‌های مسکن استفاده کنید ولی توصیه ما این است که قبل از هر چیز، به دندانپزشکی بروید تا وضعیت دندان بررسی شود. شاید دندان عفونت کرده باشد و در مراحل ابتدایی باشد. در چنین شرایطی مصرف مسکن باعث می‌شود درد کمتر شده و شما برای مراجعه به دندانپزشک، درنگ کنید. در نتیجه عفونت پیشروی می‌کند.
  • توصیه اکید داریم که تازه وقتی درمان درد دندان روکش شده انجام نشده است، به هیچ عنوان سراغ خوراکی‌های شیرین نروید چون در این صورت درد دندان بیشتر شده و از طرف دیگر خطر پوسیدگی افزایش پیدا می‌کند.

به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله درمان سه سوته دندان درد را نیز بخوانید. نکات این مقاله می‌تواند برای شما مفید باشد.

سخن پایانی

ما در این مطلب سعی بر این داشتیم دلایل درد دندان روکش شده بعد از چند سال و نحوه کنترل درد را برای شما عزیزان توضیح دهیم. به طور کلی اگر روزی به صورت ناگهانی متوجه درد دندان روکش شده شدید، به جای اینکه به سراغ مصرف مسکن‌ها بروید، حتماً به متخصص مراجعه کنید تا دندان شما از طریق عکسبرداری‌ها مورد بررسی قرار گیرد تا اگر عفونت رخ داده باشد، سریعاً اقدامات لازم برای درمان انجام شود و عفونت قبل از رسیدن به ریشه دندان (Tooth Root)، به طور کامل از بین ببرد. در این صورت دندان شما حفظ خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *