فیشور سیلانت چیست و چه مزایا و عوارضی دارد؟

فیشور سیلانت

فیشور سیلانت چیست و چه مزایا و عوارضی دارد؟

به روشی کاملا ایمن که به منظور حفاظت از دندان های پوسیده انجام می گیرد فیشور سیلانت گفته می شود. به طور کلی می توان گفت فیشور سیلانت یک لایه پلاستیکی به رنگ سفید است که روی دندان های پشتی قرار می گیرد این لایه در برابر نفوذ باکتری و مواد غذایی به داخل حفره های موجود در سطح دندان سپری بسیار محکم ایجاد می کند. در ادامه با این روش بیشتر آشنا خواهیم شد و عوارض و مزایای مختلف آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

فیشور سیلانت چیست؟

همانطور که گفتیم به روشی بدون درد و ایمن برای حفاظت از دندان ها در برابر پوسیدگی فیشور سیلانت گفته می شود. در حقیقت یک لایه روکش پلاستیکی محافظ می باشد که سطح دندان های پشتی را تحت پوشش قرار می دهد و با تشکیل محافظ سخت از ورود مواد غذایی و باکتری ها به داخل شیارهای ریز در دندان ها پیشگیری کرده و در نهایت از دندان های شما در برابر پوسیدگی محافظت خواهد کرد.

انجام سیلانت برای چه افرادی مناسب است؟

انجام فیشور سیلانت برای افراد زیر گزینه مناسبی خواهد بود:

  • کودکانی که تازه دندان های آسیای آن ها درآمده، در این افراد بهتر است این روش توسط یک دندانپزشک کودک انجام گیرد.
  • افراد بزرگسال که در رابطه با بهداشت دندان خود نگران هستند.
  • افراد بزرگسال که به صورت طبیعی دندان های آن ها دارای شیارهای عمیقی هستند.
  • افراد بزرگسال که دندان های آن ها زیاد دچار پوسیدگی می شود.فیشور سیلانت

این روش در بین بزرگسالان از محبوبیت قابل توجهی برخوردار است. در صورتی که شما به عنوان یک فرد بزرگسال زیاد دچار پوسیدگی دندان می شوید و در صورتی که فیشورهای برجسته و آسیب دیده دارید انجام این روش برای شما مناسب خواهد بود. از این روش همچنین می توان برای کودکانی که دندان های دائمی آن ها تازه درآمده است استفاده کرد تا از پوسیدگی دندان های آن ها تا حد قابل توجهی پیشگیری شود. در صورتی که دندان های دائمی کودکان شما دچار پوسیدگی شده است نیز انجام این روش توصیه می شود.

مزایای فیشور سیلانت

به طورکلی می توان گفت انجام فیشور سیلانت با مزایای زیر همراه می باشد:

  • باعث می شود فیشورهای عمیق آسان تر تمیز شوند.
  • انجام این روش 33 الی 71 % از پوسیدگی دندان های شما پیشگیری خواهد کرد.
  • باعث می شود مراحل اولیه پوسیدگی دندان برای دندان های شما معکوس شود.
  • انجام این روش تا حد قابل توجهی از دندان های دائمی کودکان که تازه درآمده است محافظت می کند.
  • در دوران کودکی از پر کردن دندان که تقریبا ترسناک به نظر می رسد تا حد قابل توجهی جلوگیری می کند. این لایه پلاستیکی کاملا آسان و راحت روی دندان های کودکان قرار خواهد گرفت.

عوارض انجام فیشور سیلانت

هرچند انجام فیشور سیلانت با مزایای بسیار زیادی همراه می باشد اما ممکن است عوارض زیر را نیز داشته باشد:

  • در طول زمان ممکن است این لایه های پلاستیکی در آمده و یا فرسوده شوند. در صورتی که دندانپزشک در هنگام انجام فیشور سیلانت نتواند دندان را خشک نگاه دارد با این مشکل مواجه خواهید شد.
  • برای انجام فیشور سیلانت به نحو صحیح و درست بهتر است دندان های شما کاملا بدون بزاق باشد از این رو انجام این کار برای دندان های کودکان و دندان های کوچک که بزاق زیاد دارند با کم توجهی انجام می گیرد و بسیار سخت خواهد بود.فیشور سیلانت
  • در صورت درآمدن سیلانت دندان های شما به حالت اولیه خود باز خواهند گشت که البته می توان نسبت به تعویض آن ها اقدام کرد.
  • بیش از 50% سیلانت ها بیش از 5 سال ماندگاری دارند.
  • از دیگر خطرات سیلانت می توان به این مورد اشاره کرد که ممکن است بخشی از آن ها جدا شود و بخشی به دندان چسبیده باشد و یا سیلانت مورد استفاده دندان های شما را به خوبی پوشش ندهد. در صورت بروز این مشکل دندان مورد نظر دچار پوسیدگی خواد شد و در صورت تشخیص پوسیدگی دندان بخش زیادی از دندان شما باید پر شود. در این صورت باید از دندان شما عکس گرفته شود تا بهتر بتوان متوجه این موضوع شد و بهتر است در زمان مناسب نسبت به انجام این کار اقدام نمایید.

فیشور سیلانت چگونه انجام می شود؟

انجام فیشور سیلانت معمولا سریع و راحت می باشد و تنها چند دقیقه طول می کشد تا این لایه پلاستیکی را روی هر یک از دندان های شما ایجاد کرد. دندان های فرد با استفاده از محلول مخصوص مایع اعمال شده و سخت می شود. فیشور سیلانت که تهیه شده است باید کاملا تمیز و خشک شود. این روش کاملا بدون درد انجام خواهد گرفت و دندان های شما از لحاظ ظاهری با دندان هایی که فیشور سیلانت روی آن ها انجام نگرفته است هیچ تفاوتی ندارند.

میزان ماندگاری سیلانت

این روش محافظت از دندان ها در برابر پوسیدگی معمولا ماندگاری نسبتا بالایی دارد اما باید به طور مرتب توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار گیرد تا از از بین نرفتن آن ها اطمینان حاصل کند. به طور کلی می توان گفت فیشور سیلانت با گذشت زمان از بین خواهد رفت و دندانپزشک در برخی مواقع لازم می بیند که مقداری سیلانت روی دندان های شما اضافه کرده و یا آن را جایگزین کند تا اطمینان حاصل کند که هیچ گونه پوسیدگی زیر دندان های شما آغاز نشده است.فیشور سیلانت

آیا پس از انجام فیشور سیلانت باز هم مراقبت از دندان و مسواک زدن مورد نیاز است؟

نکته لازم به ذکر در رابطه با فیشور سیلانت این است که این روش هیچ گاه جایگزین مسواک زدن نخواهد بود. با استفاده از این روش روی دندان های شما یک سطح صاف ایجاد خواهد شد که تمیز کردن دندان ها را ساده می سازد و به راحتی می توان دندان ها را مسواک زد. خوشبختانه امروزه اکثر افراد مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را برای مراقبت از دندان های خود انجام می دهند اما طرز استفاده صحیح از مسواک و نخ دندان را بلد نیستند و این امر به جایی که از دندان های آن ها محافظت نماید آن ها را در معرض آسیب بیشتر قرار می دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *